szegelyradiator szegelyradiator szegelyradiator szegelyradiator szegelyradiator szegelyradiator szegelyradiator szegelyradiator szegelyradiator szegelyradiator

 

ThermoTech Szegélyradiátor

Elérkezett az az áldásos idő, amikor már nem kell választanunk, otthonunk fűtése kifizetődő vagy korszerű, szép vagy hatékony legyen, és miután megismerkedtünk a ThermoTech szegélyfűtőtest megoldásaival, már az sem tűnik lehetetlennek, hogy a választott technológiának mindezek mellett még a praktikusságát is élvezhessük. A ThermoTech szegélyfűtőtest megoldást nevezhetjük akár „láthatatlan radiátor”-nak is.

Ez a radiátor valójában a padló és a falfelület érintkezésénél futó, rendkívül csekély helyigényű szegélyfűtőtest. A fűtés technológiája a rézcsöves, alumínium lamellás rendszer, ami rendkívül hatékony: a lamelláknak köszönhetően a szegélyfűtőtest – méterenkénti 0,75 négyzetméternyi sugárzó felületével – nemcsak a tér levegőjét, hanem a falakat is fölmelegíti, így a falfűtés is megvalósul. Ez a radiátor már 2-3 Celsius fokkal alacsonyabb hőmérsékleten is biztosítja a hagyományos fűtés esetében tapasztalható hőérzetet, ezáltal 15-25%-os energia-megtakarítást eredményezhet. Szegélyfűtőtest használatakor az alacsonyan lévő hideg levegő felmelegedve lassan feláramlik a falak mentén, felmelegítve a teljes falfelületet, és mivel nem alakul ki észrevehető cirkuláció a falfűtés miatt, így a por sem keveredik fel.

Szegélyradiátor

A rendszer víztartalma a hagyományos radiátor alapú fűtés egynegyede, a padlófűtés viszonylatában pedig annak körülbelül tizede. A dinamikus hőleadó képesség és az alacsony víztartalomból adódó rövid reakcióidő újabb 10%-os energia megtakarítást tesz lehetővé. Minden egyes két méter hosszú radiátor szimpla és dupla kivitelben készül elkészítésre, melyek fűtőteljesítménye 220 W/m, illetve 400 W/m. A két méteres radiátor darabok elvághatók, toldhatók igény szerint.

A szegélyradiátor gyártásához felhasznált sok vörösréz és alumínium miatt a szalagradiátoros fűtés fűtőtestre eső beruházási költség duplája az acélradiátoros fűtőtesttel kivitelezett fűtésnek, de a kiadást kompenzálják az előnyök. Ezek az előnyök pedig a rendkívül hosszú élettartam, ellenállás a rozsdának és az újrahasznosíthatóság.

Szegélyradiátor

Az egyszerűség és praktikusság kritériumai már a fűtésrendszer szerelhetőségében is teljesülnek: nincs szükség drága, speciális szerszámokra, vagy szakemberekre a szegélyradiátor szereléséhez: a ThermoTech szegélyfűtőtest bármilyen, már meglévő meleg vizes rendszerre egyszerűen csatlakoztatható, ezzel jelentősen megkönnyíti a beszerelést, s a költségeket képes a hagyományos fűtési rendszerek beszerelési költségei alá szorítani. A szegélyradiátor fűtőelemeit rögzítő burkolat felerősítése csupán néhány csavarral történik, a takarólapok pedig könnyedén a burkolat élére pattinthatók.

A radiátor rögzítő burkolatának felerősítéséhez nincs szükség falvésési, javítási munkákra. A szalagradiátorok elegánsak, de nem hivalkodók, észrevétlenül simulnak a környezetbe, beépített bútorok lábazatára is felerősíthetők. Csekély helyigénye révén kiválóan alkalmazható tetőterekben, kis garzonokban. Az alumínium burkolat lehetőséget ad arra, hogy gyengeáramú vezetékeket és más kábeleket itt vezessenek körbe a helyiség falai mentén.

Szegélyradiátor

A ThermoTech szegélyradiátor 3 alapszínben kapható (bézs, fehér, ezüstszürke), azonban mi készen állunk a RAL színskála bármely színében legyártani.

Örömteli, hogy szegélyfűtőtest vásárlásánál lehetőség van színbeli választásra is. Egyes élénkítő hatású, üdítően erőteljes színű radiátor elemek önálló lábazati díszítőelemként is megállják a helyüket a lakásban, ennek ellenére legyünk óvatosak a színválasztásnál. Gondoljuk végig, hogy a következő lakásfestésnél, függönycserénél, felújításnál is beleillik-e a koncepcióba a piros, zöld, sárga esetleg kék fűtőtest. Ennél az esetnél is igaz, amit a csempeválasztásnál és a drága bútoroknál is végig kell gondolnunk; miszerint van-e elegendő pénzünk a gyakori változtatásra, az aktuális divat követésére, vagy megmaradunk a semleges és egyszerűen illeszthető megoldásoknál.

Szegélyradiátor

Szegélyradiátor

ThermoTech SZ-220 szegélyradiátor

SZ-220 szegélyradiátor
 • Szegélyradiátor hossz (mm): 2000 (bárhol vágható és toldható)
 • Egy fűtőkör hossza maximum 10 m SZ-220 szegélyradiátor
 • Szegélyradiátor magasság (mm): 125
 • Szegélyradiátor vastagság (mm): 30
 • Szegélyradiátor teljesítmény 90/70/20℃-on: 220 W/m
 • Szegélyradiátor maximális vízhőfok: 100℃

ThermoTech SZ-400 szegélyradiátor

SZ-400 szegélyradiátor
 • Szegélyradiátor hossz (mm): 2000 (bárhol vágható és toldható)
 • Egy fűtőkör hossza maximum 5 m SZ-400 szegélyradiátor
 • Szegélyradiátor magasság (mm): 205
 • Szegélyradiátor vastagság (mm): 30
 • Szegélyradiátor teljesítmény 90/70/20℃-on: 400 W/m
 • Szegélyradiátor maximális vízhőfok: 100℃