Thermo SZ-220 szegélyradiátor szerelési útmutató - furat bejelőlése Thermo SZ-220 szegélyradiátor szerelési útmutató - tipli behelyezése Thermo SZ-220 szegélyradiátor szerelési útmutató - előlaptartó pozícionálása Thermo SZ-220 szegélyradiátor szerelési útmutató - sarok illesztése Thermo SZ-220 szegélyradiátor szerelési útmutató - regiszterek végének csatlakoztatása Thermo SZ-220 szegélyradiátor szerelési útmutató - előlapok felhelyezése Thermo SZ-220 szegélyradiátor szerelési útmutató - előlapok felhelyezése Thermo SZ-220 szegélyradiátor szerelési útmutató - előlapok felhelyezése

 

ThermoTech SZ-220 szegélyradiátor szerelési útmutató

A radiátor szerelésének megkezdése előtt nézzük át még egyszer a fűtendő terület alaprajzát és határozzuk meg a fűtési rendszer nyomvonalát. Saroktól sarokig megmérve a falszakaszok pontos hosszát, állapítsuk meg a szükséges elemek és csatlakozó idomok darabszámát figyelembe véve azt, hogy falszakaszonként az utolsó radiátor elemeket szereléskor valószínűleg a megfelelő hosszra kell szabni. Már most gondoljunk az esztétikai részletekre, miszerint a hátlap és az előlap vágása lehetőleg egy síkba essen! 2 m-es egységekben gondolkodva mérjük fel a pontos anyagszükségletet, hány kanyarodó-, toldó- illetve véglezáró elemre van szükség. Nagyobb hőveszteség nélkül beépíthető regiszter együttes hossza egy körben: 12m, a kiálló vezeték hossza nélkül!

A szegélyradiátor burkolatokat és a radiátor elemeket vízszintes állapotban kell szállítani úgy, hogy teljes felületén alá legyen támasztva. Ne szállítsuk a tetőcsomagtartón, mert nem lehet megfelelően rögzíteni. A szegélyradiátor raktározásánál törekedjünk arra, hogy mindig csak megfelelően alátámasztott radiátorok kerüljenek maximum 30 centiméter magasan egymásra. Alulra és a sorok közé mindig tegyünk elválasztó réteget hullámpapírból. Miután megvásároltuk és hazaszállítottuk a radiátor elemeket, csomagoljuk ki és elemenként válogassuk szét.
A 2 m-es szegélyradiátor egység tartalma: Hátlap 1 db 2 m, Előlap 1 db 2 m, Előlaptartó (+ Szivacs) 3 db, Fűtőtest 1 db 2 m.

A szalagradiátor hátlapokat az elején és a végén mindig az előlaptartóval kell rögzíteni. A tartófületet 3 cm-rel beljebb kell rögzíteni, hogy a véget lezáró elemnek is legyen helye. Az előlaptartó alsó felét mindig a szegélyradiátor hátlap belső peremének kell ütköztetni, mert ez biztosítja, hogy az előlap párhuzamos legyen a hátlappal. A hátlapokat állítsuk a falsíkok elé úgy, hogy alatta maradjon szabadon kb. 15 mm hely a levegőáramlás miatt. Jelöljük a falra a rögzítő furatok helyét, majd fúrjuk ki és tiplizzük be. Ezután erősítsük fel süllyesztett fejű csavarral, felcsavarozva egyúttal az előlaptartókat is. Ø 4-es süllyesztett fejű facsavarral és 6-os tiplivel szerelhetjük, de a csavar hosszát a falszerkezet tartóképessége határozza meg.
Vigyázzunk, hogy a csavarok meghúzásakor a hátlap ne vegye fel a fal egyenetlenségeit, valamint ne legyen kiálló csavarfej, ami a fűtőregisztert zavarná a hőtágulásban. Egyenetlen fal esetén ajánlott sűríteni a rögzítési pontokat.

A sarkok kialakítása egyszerű illesztéssel történik. Minden elem illesztésénél ügyeljünk arra, hogy az összeeresztések alig észrevehetőek legyenek, ezért a csatlakozó elemek végeinél mindig legyen előlaptartó! A radiátor elhelyezése az előlaptartó fülekre, pattintókra feltámasztva történik. Ügyeljünk a belső felületre ragasztott szivacsok meglétére. A fűtőregiszterek összekötése egymással tengelyirányban külső karmantyúk alkalmazásával, forrasztással történik. Ügyeljünk a radiátor forrasztásánál, hogy a hátlap vagy más, a közelben lévő berendezési tárgy ne sérüljön! A radiátor forrasztása utáni szennyeződést, és a savas lerakódásokat le kell törölni egy vizes ronggyal, majd el kell végezni a fűtési rendszer nyomáspróbáját.

A radiátor szerelésekor ügyeljünk arra is, hogy a radiátor előlapját alulról is, és felülről is be kell pattintani.

Thermo SZ-220 szegélyradiátor szerelési útmutató Thermo SZ-220 szegélyradiátor szerelési útmutató Thermo SZ-220 szegélyradiátor szerelési útmutató Thermo SZ-220 szegélyradiátor szerelési útmutató Thermo SZ-220 szegélyradiátor szerelési útmutató Thermo SZ-220 szegélyradiátor szerelési útmutató