padloradiator padloradiator padloradiator padloradiator padloradiator padloradiator padloradiator padloradiator padloradiator padloradiator

 

 

Padlófűtés a ThermoTech Padlóradiátor segítségével

A szegélyradiátor kiegészítője a szintén a ThermoTech által gyártott és forgalmazott padlóradiátor, amelynek felfelé áramló meleg légfüggönye a nyílászárók használatakor meggátolja a helyiség gyors áthűlését, és beépítése megakadályozza az ajtók, ablakok párásódását. Mindenki előtt ismeretes az a probléma, hogy nagy üvegfelületek előtt nincs mód a fűtőtest esztétikus elhelyezésére annak ellenére, hogy éppen itt van a legnagyobb szükség a hőveszteség pótlására, mivel a benti levegő a nyílászárók környezetében lehűl, páratartalma pedig kicsapódik az üvegfelületre.

Erre a problémára nyújt megoldást a padló szintjébe süllyesztett, a padlófűtés elvén működő speciális szegélyfűtés, a ThermoTech padlóradiátor fűtőtest. Az üvegfelület előtt így ugyanolyan fűtőtest biztosítja a fűtést, mint a falszegély mentén, csak a nyílászáró előtt végigfutó padlócsatornába van süllyesztve, hasonlóan a padlófűtés kialakításához. Gyakori, hogy a szép, nagy falfelületek középpontjában éppen áll egy fűtőtest, elfoglalva az egyetlen részt, ahová a szekrény kerülhet. Az épületgépész a legtöbb esetben tudja, mekkora fűtőfelületekre van szükség, de arra csak ritkán terjed ki a figyelme, hogy a család hogyan akarja majd használni az adott helyiséget. Éppen ezért, még a tervezési szakaszban tisztázzuk, hogy melyik helyiség milyen célokat szolgál majd, illetve, hogy kerül-e burkolat a fűtőtestre, mert ebben az esetben másként kell méretezni a radiátort. A nyílászáró előtt hagyományosan és legokosabban elhelyezett radiátor esztétikailag sem okoz problémát. Gazdaságosan, a legjobb hatékonysággal működik az üvegfelület előtt kialakuló hő függöny miatt, és a textilezésnél választott hosszú függönyök sem befolyásolják a fűtés teljesítményt. Az így kialakított padlófűtés tehát elősegíti a nyilásszárók okozta hőveszteség csökkentését.

A padlóradiátor elemei

Ezen padlófűtés rendszer egyik eleme a fűtőregiszter a szegélyfűtésnél már megismert rézcsöves, alumínium lamellás konvekciós hősugárzó. A réz kedvező tulajdonságai miatt a fűtőcső élettartama szinte korlátlan, és az alumínium lamellák szintén kedvező tulajdonságaik miatt a leghatékonyabban segítik a hőátadást ezen fűtőtest esetében. Ellenállnak a korróziónak, ténylegesen emberi léptékkel mérhető, egyszeri beruházást jelentő fűtőtest rendszerről beszélhetünk!

A padlófűtés másik eleme a padlócsatorna , amely horganyzott acéllemezből készül, melynek fényes felülete felfelé veti vissza a ráérkező hősugarakat, ezzel is fokozva a fűtés hatékonyságát. A szükséges helyeken forrasztást alkalmazunk, ami a korrózió elleni tartós védelmet biztosítja.

A padlófűtés rendszer lefedésénél a csatornaház lefedése szükséges, ami megoldható eloxált alumínium vagy faráccsal. A farácsot első osztályú bükk, tölgy vagy kőrisfából készítjük színtelen páccal kezelve. Igény szerint a bükkfából készült rácsot színezni is tudjuk vagy más anyagokból is el tudjuk készíteni.

Nyílászárók melletti padlófűtés alkalmazásához a padlóradiátort egyedi igény szerinti hosszban, készre szerelve, egyoldali bekötéssel, beépített mechanikus légtelenítő szeleppel gyártjuk. A padlóradiátor csatornamélysége 11-16 cm között változtatható, a standard méret 13 cm, a szélességi méret a teljesítmény függvényében eltérő.

A padlóradiátor nagyon könnyen takarítható, tisztítása a rács levételével, porszívóval, illetve nedves ronggyal egyszerűen megoldható. Mivel ez a fajta padlófűtés mozgó alkatrészeket nem tartalmaz, működése hangtalan.

A ThermoTech padlóradiátor alapú padlófűtés előnyei:


Igény esetén, hollandderes gömbcsappal (elzárható és bontható) is elkészítjük a padlóradiátor fűtőregiszterét. Ha nem kéri külön, akkor a standard kivitelben 1/2” külső menetes forraszvéggel lesz ellátva, mert így a lamellákkal ellátott fűtőfelület a lehető leghosszabb lehet.

Padlóradiátor gömbcsappal

Padlóradiátor gömbcsappal

Padlóradiátor gömbcsappal